fbpx

Toate articolele din Anunturi

Pentru ca SUCCESUL este adus de schimbare, inovare si dezvoltare!

Anul 2020 a fost pentru toata lumea un an atipic. Indiferent de ce domeniu de activitate discutam sau factor decisiv in viata personala. A fost un an ca nici un altul de pana acum! Asa si la noi, in agentia imobiliara din Pitesti.

In Ianuarie 2020 am luat decizia profesionala de a ne alatura celei mai mari retele de profesionisti din lume, respectiv REMAX. Am avut cateva discutii cu reprezentantii REMAX Romania, am analizat piata imobiliara din Pitesti la acea data, si am observant oportunitatea ivita. Aveam ocazia sa facem ceva nou si deosebit in agentiile imobiliare din Pitesti. Zis-si-facut! Batut palma, semnat contractul, platit franciza…si…ST…..STOP! …in loc de Start!….. Pandemie, lock-down, restrictii, work-from-home, reticenta cumparatorilor de a mai accesa credite bancare sau a face upgrade la spatiul locativ existent.

Cu toate acestea, am mers mai departe cu viziunea noastra, de a face “imobiliare” ca-la-carte, in mod transparent, onest, fara conflict de interese. Ne-am zis ca daca dam inapoi si “facem ce-am facut si pana acum, primim ce-am primit pana acum”. Iar noi vroiam sa va oferim noutate, corectitudine si plus-valoare pe care sa o transferam catre voi, clientii nostri. Asa ca am mers ca la poker: All-In!

Si am fost All-In pana in Decembrie 2020 cand am facut din nou analiza rezultatelor, a pietei imobiliare din municipiul Pitesti judetul Arges, si a viitorului ce ne asteapta. Astfel am ajuns la concluzia ca putem servisa mult mai bine, la acest moment, clientii locali (vanzatori, cumparatori, proprietari, chiriasi) daca suntem mai aproape de ei in aceasta perioada ciudata, daca suntem mai flexibili si mai rapizi in a marketa si vinde sau inchiria. Astfel ca, tot ceea ce stiam incepand cu 2002 cand am intrat personal in imobiliare in Pitesti, impreuna cu ceea ce am acumulat profesional in anul 2020 de la cea mai mare retea mondiala de imobiliare, si cu experienta noilor colegi de echipa, absolut totul este pus la dispozitia Clientului nostru in acelasi pachet deja cunoscut printre agentiile imobiliare din Pitesti, numai ca sub adevaratul nume acum: AZURA Imobiliare Pitesti!

Multumim celor care au crezut in noi, multumim celor care nu au crezut si astfel ne-au ambitionat, dar in special MULTUMIM clientilor care au vazut in noi un adevarat partener si ne-au incredintat imobilele ce le aveau De Vanzare in Pitesti – apartamente, case, terenuri, spatii comerciale sau hale depozitare! Va garantam faptul ca singurul aspect din relatia noastra care se modifica este doar un nume. De restul veti beneficia in continuare 100%!

Daca nu ai fost clientul nostru in 2020, si esti curios despre ce vorbim noi aici, asteptam sa ne contactezi. Esti la un apel telefonic distanta de adevarati Experti in Imobiliare! In Pitesti 😉

Ai aici tot ceea ce iti trebuie:

In curand www.azuraimobiliare.ro

Echipa AZURA Imobiliare Pitesti
Mai mult...

Aceasta pagina este dedicata in totalitate Clientilor care doresc sa aduca la cunostinta participantilor la piata imobiliara din Pitesti solicitarile lor de Cumparare sau Inchirere. Va rugam sa scrieti in campul de Comentarii cat mai detaliat ceea ce doriti sa Cumparati sau sa Inchiriati in Pitesti (deci sunteti ori Cumparator ori Chirias, NU proprietar), si datele dumneavoastra de contact. Prin postarea pe aceasta pagina luati la cunostinta faptul ca va asumati absolut TOT ceea ce scrieti, societatea noastra nefiind responsabila absolut deloc de informatiile astfel transmise.

SUCCES!

Mai mult...

Astazi mergem mai departe cu educatia privitor la termenii utilizati in piata imobiliara. Trebuie neaparat sa aducem lumina si in cazul tipurilor de suprafata, deoarece foarte multi utilizatori ai platformelor de anunturi imobiliare gratuite (de exemplu www.imobiliarus.ro) nu stiu cum sa completeze in mod corect campurile descriptive ale unui apartament sau casa de vanzare (in Pitesti sau de oriunde din tara, site-ul utilizat drept exemplu, www.imobiliarus.ro, fiind un site de anunturi imobiliare gratuite pe plan national). Astfel, haideti sa detaliem putin fiecare tip de “suprafata”.

 1. Suprafata Utila = este suma tuturor suprafetelor utile ale locuintei (masurata la interiorul peretilor), respectiv: camere de locuit (living si dormitoare), bucatarii, bai, holuri, spatii de depozitare (camara, debara). In aceasta “suprafata utila” nu este considerata si suprafata balcoanelor sau a logiilor.
 2. Suprafata Totala = Suprafata utila + Suprafata Balcoane si Logii.
 • 3. Suprafata Construita = suprafata masurata la exteriorul peretilor. Tinand cont de faptul ca multi pereti exterior ai unui apartament de vanzare se afla inauntrul apartamentului vecinului, acest tip de suprafata este unul prea putin practice de utilizat in cadrul anunturilor imobiliare gratuite de pe www.imobiliarus.ro. Ca o “regula nescrisa”, Suprafata Utila de obicei reprezinta ~75%-80% din Suprafata Construita in cazul apartamentelor din blocuri.

In cazul caselor independente, Suprafata Construita reprezinta suprafata masurata la exteriorul peretilor la nivelul Parterului.

 • 4. Suprafata Desfasurata = suma Suprafetelor Construite pe fiecare nivel (la exteriorul peretilor). In cazul unei case de tip Parter, Suprafata Desfasurata se identifica cu Suprafata Construita.
 • 5. Suprafata teren = suprafata intregului teren, considerat liber de constructii.
 • 6. Suprafata curte = suprafata terenului – Suprafata Construita a constructiilor existente pe acesta.

Astfel, putem sa gasim urmatorul anunt: “COMISION 0% – De Vanzare Casa in Pitesti, S+P+1E (subsol+parter+etaj 1), cu o Suprafata construita (la sol, la parter) de 133 mp, Suprafata desfasurata (construita la parter + construita la etaj) de 237 mp, Suprafata utila (utila parter + utila etaj) de 185 mp, pe un teren (considerat liber) de 1553 mp cu front stradal (latimea la strada de acces) de 30 m. Casa este construita in anul 2020 si beneficiaza de racorduri functionale la toate utilitatile uzuale: apa-canal, gaz, curent. Pret negociabil

        Atentie! Mare grija la anunturile de vanzare apartamente unde pretul este stabilit cu ajutorul criteriului euro / mp! De obicei vanzatorii considera acest pret calculat la Suprafata Construita, iar cumparatorii isi calculeaza pretul la Suprafata Utila. La un apartament de 65 mp Suprafata Construita si 52 mp Suprafata Utila, si un cost de 1.000 euro / mp, discutam de o diferenta de 13.000 euro!!!

SUCCES TUTUROR! Vanzare rapida!

Mai mult...

Se observa in ultima vreme o multitudine de informatii utilizate in mod eronat, in scop manipulativ vadit din punct de vedere al marketingului, sau poate doar in mod inconstient datorita unei pregatiri precare in domeniul imobiliar a noilor “experti” aparuti in piata, in cadrul multor agentii imobiliare din Pitesti. Ca o paranteza la cele de mai sus, va transcriu aici definitia cuvantului “Expert” conform www.dexonline.ro:  EXPÉRT, -Ă, experți, -te, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. (Adesea adjectival) Persoană care posedă cunoștințe temeinice și experiență într-un anumit domeniu; specialist de mare clasă.  Spec. Persoană competentă într-un anumit domeniu, numită de un organ de stat sau de părțile interesate pentru a face o expertiză.

Scopul prezentului articol nu este acela de a denigra vreuna dintre persoanele care s-ar putea simti vizate (subliniez faptul ca nu aceasta este intentia mea – desi noi, cei cu vechime si experienta in piata imobiliara din Pitesti ne simtim lezati de diluarea si transpunerea termenului de „expert” intr-o lumina ce deprofesionalizeaza cuvantul si omul), ci de a educa si ajuta noii colegi de breasla cu informatii pertinente si corecte.

Astazi doresc sa aduc lumina in ceea ce priveste segmentul de piata „apartamente de vanzare in Pitesti”, si, mai concret, modul de segmentare a acestora in functie de compartimentarea interioara (lasand la o parte suprafata, confortul, subdomeniul din fiecare divizare). Astfel ca, in cadrul apartamentelor, un agent imobiliar din Pitesti ar putea sa intalneasca urmatoarele compartimentari:

 • Apartament decomandat
 • Apartament semidecomandat
 • Apartament nedecomandat

Sa le detaliem, pe fiecare:

 1. Atunci cand vedem in cadrul unui anunt de vanzare apartament in Pitesti cuvantul „decomandat”, un profesionist ar descrie un apartament ce are un hol lung la intrare, iar din acest hol se realizeaza intrarea in fiecare din toate celelalte camere, indiferent ca discutam de apartament 2 camere in Pitesti de vanzare, cu 3 camere, sau chiar despre garsoniere. Din acest hol avem accesul si catre bucatarie si baie. Va expunem mai jos un exemplu de Apartament 3 camere decomandat de vanzare in Pitesti:
 • Daca identificam un anunt „De vanzare apartament semidecomandat in Pitesti”, atunci agentul imobiliar (sau chiar vanzatorul, de multe ori direct proprietar fiind), doreste sa descrie un imobil ce are urmatoarea compartimentare interioara: la intrarea din scara blocului pasim intr-un hol initial. Din acesta putem avea acces catre bucatarie, un dormitor sa zicem (in cadrul apartamentelor cu 3 camere semidecomandate din Pitesti) si in sufragerie (mai nou cunoscute si sub denumirea de „camera de zi” sau „living”). De aici, din sufragerie sa trece intr-un alt hol mai mic, secundar, ce face legatura cu al doilea dormitor si baia. In cazul apartamentelor cu 2 camere de tip semidecomandat, dormitorul din primul hol lipseste. Pentru o intelegere temeinica a acestui tip de apartament, aveti mai jos un exemplu vizual:
 • De cele mai multe ori nu vom vedea un anunt cu descriere „De vanzare Apartament 2 camere Pitesti nedecomandat”. De ce? Pentru ca nu este atractiv. Astfel ca multi intermediari vor utiliza in schimb termenul „semidecomandat” pentru a deforma „putin” adevarul. Care este totusi diferenta intre „semidecomandat” si „decomandat”? Lipsa holului secundar. Din sufragerie se face accesul in mod direct in dormitorul alipit. Acest tip de compartimentare se intalneste in peste 90% din apartamentele din Pitesti la cele confort 2 (suprafata mult mai mica – la un apartament de 2 camere, suprafata utila la semidecomandat confort 1 este de aproximativ 45 mp, iar la nedecomandat confort 2 este de 38 mp). Asa cum am zis, exista si exceptii, fiind si cateva modele de apartamente confort 1 nedecomandat. Mai jos Releveul unui apartament 2 camere din Pitesti, ce are compartimentarea „nedecomandat”:

Mai exista si tipul „Circular”, unde accesul in unele camere se poate face atat din holul secundar cat si din alta camera, si cel „American” unde bucataria este parte din living, de tip open-space. Totusi, pentru simplitate, ramanem la cele 3 categorii deja descrise.

Concluzia: diferenta majora si criteriul principal este accesul in camere. Daca se face dintr-un singur hol in toate, discutam de un apartament decomandat de vanzare in Pitesti. Daca se trece prin sufragerie in alt hol, discutam de un apartament semidecomandat de vanzare in Pitesti. Daca trecerea se face direct din sufragerie in dormitor, discutam de un apartament nedecomandat de vanzare in Pitesti.

Data viitoare, despre suprafete si tipurile de confort!

SUCCES TUTUROR! Vanzare rapida!

Mai mult...

WOW! Atat am de spus…am finalizat o analiza a pietei imobiliare din Pitesti judetul Arges. Criteriile au fost: oferte noi in online, postate doar de catre proprietari, doar la prima aparitie, perioada incepand cu 16.03.2020 (data instituirii Starii de Urgenta in Romania). Am segmentat piata pe Apartamente, Case, Terenuri libere, iar analiza am realizat-o atat pe intreaga perioada (16.03 – 10.04 /astazi) cat si partial, primele 2 saptamani, si apoi urmatoarea perioada.

Daca in prima perioada de 2 saptamani, diferentele intre numarul ofertelor nou-aparute in 2020 comparativ cu 2019 nu sunt chiar asa de evidente, incepand cu 01 aprilie aceste sunt MAJORE!

Vrei sa stii care sunt diferentele si ce ne asteapta in viitorul apropiat? Urmareste-ma in video-ul de mai jos si vei afla:

Mai mult...