Toate articolele din Anunturi

Incepand cu luna ianuarie 2019 am decis sa aducem mai multa claritate segmentului de evaluari imobiliare realizate sub egida ANEVAR, de catre experti evaluatori autorizati EPI, in conformitate cu Standardele de Evaluare a Bunurilor ANEVAR.

Atfel, va invitam pe canalul nostru de Youtube, unde veti gasi multe informatii utile, prezentate in limbaj popular, pe intelesul tuturor, in cadrul filmuletelor de 5-7 minute.

In cazul in care sunteti in plin proces de vanzare, cumparare, inchiriere, garantare credit bancar cu ipoteca, pe piata imobiliara din Pitesti (si oriunde in Romania, de fapt) este imperativ necesar sa parcurgeti aceste filmulete. Sunt destul de scurte incat sa se integreze in programul dumneavoastra zilniz, si destul de cuprinzatoare cu informatii cu adevarat utile.

Canalul Youtube il puteti accesa aici: https://www.youtube.com/channel/UCeshibTGLNW3h1Nm1WGd3UA?view_as=subscriber

Societatea Azura Advanced Consulting SRL este Membru Corporativ ANEVAR avand Autorizatia 0497. Realizam rapoarte de evaluare imobiliara si bunuri mobile (auto, echipamente, linii de productie, etc) ANEVAR pentru orice tip de bun (terenuri, case, apartamente, spatii birouri, spatii comerciale, hale, depozite, fabrici, hoteluri, pensiuni, autoturisme, utilaje, echipamente singulare sau integrate intr-o linie de productie, etc), si pentru orice scop (impozit primarie, garantare imprumut bancar ipotecar, vanzare, cumparare, inchiriere, reesalonare TVA, ANAF, despagubire, lichidare, executare, etc.

www.azuraconsulting.ro / office@azuraconsulting.ro / 0732.440773

Mai mult...

 background-vector-real-estate-agent-417109-photo               In conformitate cu informatiile disponibile on-line, la momentul redactarii acestui articol nu sunt anuntate modificari importante in Codul Fiscal aplicabil in 2018, cu privire la Impozitarea Cladirilor in 2018.

Cladirile aflate in patrimoniul societatilor comerciale pot sa aiba utilizare Comerciala, Rezidentiala, sau Mixta. In functie de utilizarea fiecareia, valoarea de impozitare este calculata cu ajutorul unui  Evaluator Autorizat ANEVAR EPI. In cazul in care proprietar este o persoana fizica, obligativitatea de intocmire a unui Raport de Evaluare ANEVAR revine doar in cazul in care utilizarea este Comerciala sau Mixta.

Surse neoficiale anunta faptul ca exista posibilitatea de modificare a datei pana la care trebuiesc depuse Declaratiile cu privire la Valoarea de Impozitare a Cladirilor in 2018.

In cazul in care aceasta propunere se va aproba, consideram reeducerea datei la 31 ianuarie ar face ca si imposibila finalizarea in timp util a tuturor cererilor pentru Rapoarte de Evaluare Imobiliara ANEVAR cu scopul de a se calcula Impozitul datorat pe cladiri in 2018. Daca vreti sa fiti siguri ca aveti dosarul predat pana la 31 ianuarie, va recomandam sa ne contactati cat mai repede pentru emiterea unei oferte financiare si contractare serviciilor de Evaluare Imobiliara ANEVAR EPI.

Echipa noasta de Evaluatori Autorizati ANEVAR cu specializarea EPI ANEVAR (evaluarea de proprietati imobiliare) va sta la dispozitie! Cu siguranta avem o echipa experimentata si profesionista, gata sa va ajue la preturi corecte si in timp util!

Mai mult...

evaluare imobiliara bancara anevar arges azura advanced consultingStimate doamne, Stimati domni,

va anuntam pe aceast cale faptul ca Ordonanta de Urgenta OUG 52 /2016 a fost aprobata si publicata in Monitorul Oficial, ceea ce inseamna ca trebuie aplicata!

OUG Nr.52 din 14.09.2016, privind contractele de credit oferite consumatorilor pentru bunuri imobile, precum şi pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 50/2010 privind contractele de credit pentru consumatori.
ACT EMIS DE: Guvernul Romaniei; ACT PUBLICAT ÎN MONITORUL OFICIAL NR. 727 din 20 septembrie 2016

Astfel, la Articolul 83, este specificat faptul ca orice client care se adreseaza unei banci si aplica pentru un credit cu ipoteca imobiliara, are DREPTUL legal de a refuza evaluatorul impus in mod imoral de catre institutia financiara pentru realizarea raportului de evaluare. De obicei, de la acest flux de lucru, porneau nenumarate discutii si incertitudini, evaluatorul fiind „prins intre ciocan-si-nicovala”, existand multe cazuri in care clientul se considera nedreptatit de evaluarea realizata (chiar daca aceasta era realizata in conformitate cu Standardele de Evaluare ANEVAR). Astfel, se corecteaza o nedreptate impamantenita de ani de zile, indreptata catre consumatori si expertii evaluatori autorizati ANEVAR care nu erau inscrisi pe listele respectivelor banci (lista de evaluatori agreati). Acum aveti DREPTUL sa ne alegeti pentru efectuarea rapoartelor de evaluare imobiliara ANEVAR pentru judetul Arges (Pitesti, Curtea de Arges, Campulung Muscel, Mioveni, Costesti, Topoloveni, etc) si judetele limitrofe. Societatea sub care intocmim rapoartele de evaluare certificate ANEVAR este Azura Advanced Consulting SRL, membru corporativ ANEVAR cu Autorizatia 0497, are recunoscut sistemul de management al calitatii ISO 9001:2008, iar administratorul acesteia, Ciprian Neagu este membru titular ANEVAR pe specializarile EPI (evaluarea proprietatilor imobiliare) si EBM (evaluarea bunurilor mobile) recunoscut cu legitimatia 14550 valabila pentru 2016.

Pentru mai multe detalii, va rugam accesati www.azura.consulting, www.azuraconsulting.ro, sau asteptam solicitarile dumneavoastra direct pe office@azura.consulting / office@azuraconsulting.ro, 0732. 440 773 / 0799. 078 078

Extras din OUG 52 / 2016:

Mai mult...

Ministerul Finanțelor Publice anunță prorogarea termenelor de depunere a declarațiilor și de plată a unor impozite locale după cum urmează:

1. Termenul de declarare a clădirilor cu destinație nerezidențială sau mixtă deținute de persoanele fizice a fost prelungit de la 31 martie, la 31 mai.

2. Termenul de declarare a clădirilor deținute de persoanele juridice a fost de asemenea prelungit de la 31 martie la 31 mai.

3. Persoanele fizice și juridice pot depune declarații pentru mijloacele de transport și mijloacele de transport radiate până la data de 31 mai (în loc de 31 martie).

Mai mult...

articol preluat de pe www.avocatnet.ro

 

Orice persoană care are în proprietate o clădire situată pe teritoriul României datorează anual un impozit, care se achită în contul bugetului local al comunei, orașului, municipiului sau sectorului (pentru Municipiul București) în care este amplasată respectiva clădire. Chiar la finalul anului 2015, în Monitorul Oficial au fost publicate formularele pentru stabilirea impozitului pe clădiri, declaraţii de impunere ce trebuie depuse la direcţiile de specialitate ale primăriilor. În acest an, cei care deţin un imobil şi desfăşoară activităţi economice trebuie să depună această declaraţie nu mai târziu de 31 martie. Aflaţi din acest articol care sunt paşii pe care trebuie să îi urmaţi atunci când completaţi un astfel de formular. De asemenea, puteţi descărca din fişierele ataşate formularele utilizate anul acesta pentru stabilirea impozitului pe clădiri, atât pentru persoane fizice, cât şi pentru societăţi.

Dacă până la finalul anului 2015, în baza prevederilor vechiului Cod fiscal, persoanele fizice datorau aceleaşi impozite, indiferent de scopul în care era utilizat imoblilul, din 2016 lucrurile vor sta complet diferit.

Mai mult...