fbpx

Se spune ca “Tot romanul se pricepe la: politica, fotbal si imobiliare”. Si totusi, ce faci daca nu reusesti, nu poti sau pur-si-simplu nu vrei sa te ocupi singur de vanzarea casei tale? Simplu: apelezi la o agentie imobiliara. Bun, dar care? Sunt atatea in Pitesti! In randurile de mai jos iti dezvaluim cele 10 criterii dupa care sa te orientezi atunci cand vrei sa vinzi sau sa cumperi cu o agentie imobiliara.

  1. Agenti imobiliari cu studii. Daca ai nevoie de un stomatolog, te prezinti la unul care a terminat facultatea. Daca ai nevoie de un avocat, te adresezi unuia care este inscris in Barou. Daca ai nevoie de un Certificat Energetic, il soliciti unui expert care are dreptul de a-ti realiza unul. Toti au ceva in comun: au studii de specialitate, dovedite printr-o Diploma recunoscuta de catre Ministerul Muncii. Solicita diploma de Broker Imobiliar atunci cand selectezi agentul care te va reprezenta. Sunt zeci sau sute de mii de euro in joc. Nu ii lasa pe mana cuiva care lucreaza “dupa ureche”!
  2. Agenti cu Agentie Imobiliara. Casa ta este cel mai de pret avut pe care il ai. Pentru care de cele mai multe ori platesti si 30 de ani rate! De ce ai incredinta acest bun unui agent care nu are nici macar un sediul fizic? Unde va purta discutiile? Unde se va realiza negocierea? Daca vei avea probleme, unde te vei adresa? Viziteaza sediul Agentiei Imobiliare inainte de a lua decizia de colaborare.
  3. Agenti imobiliari cu experienta si expertiza. Ai nevoie de un expert imobiliar in adevaratul sens al cuvantului, nu doar cu denumirea. Acum, cand Internetul este la indemana oricui, fa “pe detectivul Google” si afla cat mai multe despre agentul imobiliar: vezi de cand e in piata, vezi cate oferte are la activ, vezi ce portofoliu anterior a avut, vezi ce recenzii a primit. Asigura-te ca te poate ajuta cu adevarat. Fapte, nu vorbe! Daca el personal nu are experienta, cauta despre agentia imobiliara din care face parte.
  4. Agenti imobiliari vizibili in piata. Daca nu il vezi peste tot online (Facebook, site propriu, site-uri de anunturi, Google, Youtube, blog/vlog, etc), cum crezi ca iti va promova cu success proprietatea? Daca nu are o prezenta online agresiva, rezultatul se va lasa asteptat. Daca apare “peste tot”, are deja o legatura cu sute sau mii de potentiali clienti pentru tine. Alege un agent activ!
  5. O fotografie face cat o mie de cuvinte! Stii bine acest lucru. Atunci alege sa lucrezi cu un agent care iti va prezenta casa cu o sedinta foto profesionista. Anuntul va fi vizualizat de pana la 10 ori mai mult, te scuteste de multe intrebari ulterioare, iar cumparatorii veniti in vizita stiu deja ce cumpara, nu doar se plimba.
  6. Agent imobiliar de “Reprezentare”. Alege agentul care va lucra pentru tine, numai pentru tine. Un agent care incaseaza comision si de la cumparator si de la vanzator lucreaza de fapt pentru el, este in conflict de interese. Un agent care este platit doar de catre vanzator, lucreaza numai in interesul vanzatorului. Asa ca alege un agent de Reprezentare Exclusiva!
  7. Echipa. Un agent imobiliar care lucreaza singur-singurel poate avea sau nu noroc sa iti vanda casa repede. Dar oare vrei sa te bazezi pe noroc, sau pe statistici dovedite? O echipa mare (de la 5 agenti in sus) are rezultate palpabile intr-un timp mult mai scurt decat un agent independent. E un fapt clar, dovedit. Alege Echipa!
  8. Contractul de colaborare. Un agent imobiliar care nu iti prezinta un contract de prestari servicii trebuie refuzat imediat! Nu isi asuma nici o obligatie sau responsabilitate, dar isi aronda absolut toate drepturile. Cand in joc este avutul cel mai de pret al unei familii, este de neconceput sa fie lasat pe mana oricui, fara o parghie de control si monitorizare. Alege contractul si colaborarea legala!
  9. Imbracamintea. Modul in care se prezinta imbracat un agent in fata noastra spune totul despre cum va evolua relatia. Daca nu are o alura de profesionist, este de preferat sa treci la urmatorul agent de pe lista ta. Daca nu esti destul de important pentru el sa se barbiereasca, sa isi calce o camasa sau sa isi curete pantofii la prima intalnire, cum crezi ca te va trata in viitor?
  10. Comisionul. Pretul este un mit, Valoarea primita conteaza! Altfel s-ar vinde numai Dacia, nu si Mercedes. Un comision mic denota: lipsa fondurilor pentru promovarea proprietatilor, disperarea de a prelua in portofoliu orice, serviciile de slaba calitate. Decat un agent ieftin, mai bine postezi singur anuntul pe site-urile de imobiliare! Alege agentul cu cea mai mare Valoare adaugata! Chiar daca ti se pare scump la prima vedere.

Acum ca stii, iti dorim Succes in cautarile tale! Sau, daca vrei o scurtatura, si sa te bucuri de timpul liber astfel castigat, iti recomandam sa iei legatura imediat cu profesionistii din cadrul agentiei AZURA Imobiliare Pitesti. Te vor asculta, te vor indruma, te vor ajuta!

0784 719 384, office@azuraimobiliare.ro, str Smeurei Nr. 44 Pitesti


Leave a Reply