fbpx

Tranzactii: Comisionul perceput de catre BROKER este de 2% – 5% (minim 350 euro) in cazul tranzactiilor de vanzare-cumparare; 50%-100% (minim 100 euro) in cazul inchirierilor.

RECOMPENSA  –  ” Inscrieti-va in baza noastra de date cu date de contact valide si beneficiati de newsletter-uri periodice cu informatii actuale, si un discount garantat de 20% aplicabil comisionului minim valabil la data semnarii unui contract de intermediere / reprezentare cu Biroul nostru de Consultanta Imobiliara. Perioada de valabilitate a ofertei este NELIMITATA! te inscrii o data, si ai REDUCERE PE VIATA !! “

Brokerul

1. Tranzactii: Comisionul perceput de catre BROKER este de 2% – 5% pentru imobile cu valori de tranzactionare mai mari de 35.000 Euro. Pentru cele cu valori mai mici de 35.000 Euro comisionul este de minim 500 euro. Pentru cele cu valori mai mici de 20.000 Euro comisionul este de minim 350 euro. In functie de pachetul de servicii solicitat, de calitatea si istoricul clientului, aceste valori pot fi ajustate in concordanta cu informatiile disponibile la data semnarii contractului.

2. Inchirieri: Comisionul perceput de catre BROKER este de 50% – 100% din chiria medie lunara calculata pe primul an de contract, platibil o singura data.

Onorariul notarului difera de la tranzactie la tranzactie. Taxa de timbru se calculează în raport cu valoarea declarată in cadrul Contractului de vanzare-cumparare contract. Aceasta taxa este suportata de regula de catre Cumparator.

Vanzatorul, la incheierea unei tranzactii, are de platit Impozitul, astfel:

– Pentru imobilele dobândite si revandute într-o perioadă de până la 3 ani:  3 % până la valoarea de 200.000 RON inclusiv  sau 2 % + 6.000 RON la valoarea ce depășește 200.000 RON
– Pentru imobilele dobândite si revandute intr-o perioada de peste 3 ani:   2 % pâna la valoarea de 200.000 RON  inclusiv  sau 1 % + 4.000 RON la valoarea ce depășește 200.000 RON.   Impozitul  se calculează la valoarea declarată în actul de vânzare-cumpărare.

Intabularea ulterioară vânzării si extrasul de carte funciara informativ se obțin tot de către notarul la care se face tranzacția, fiind exclusiv pe cheltuiala cumpărătorului (de obicei incluse in cadrul onorariului platit cu ocazia semnarii Contractului de vanzare-cumparare).  Acestea se vor elibera ca urmare a înscrierii noului proprietar în Cartea Funciară.

Pentru eliberarea certificatului energetic preturile pentru garsoniere, apartamente si case sunt cuprine intre 150 RON si 400 RON, iar pentru alte imobile (spatii comerciale, spatii industriale etc) preturile pornesc de la 400 RON.

Pentru eliberarea cadastrului la garsoniere si apartamente pretul porneste de la 300 RON + 120 RON taxa OCPI. Pentru case si terenuri pretul este de 450 RON + 120 RON taxa OCPI.

.