fbpx

Va trasam mai jos cateva linii ajutatoare in achizitionarea unui imobil.

1. Stiti ce doriti?

Un cumparator, atunci cand a pornit in cautarea unui imobil, trebuie sa stie exact ce isi doreste. Ideal ar fi sa isi intocmeasca o lista cu criterii astfel: criterii primordiale la care nu ar renunta, si criterii care pot fi supuse unui compromis.

Incercati sa sunati la o agentie imobiliara din Pitesti, si sa le spuneti ca doriti sa cumparati un apartament de 2 camere in Pitesti. Atat. Ce credeti ca se va intampla apoi? Ori veti fi asaltat, sau mai bine spus agresat, cu absolut tot ceea ce au in portofoliu, ori nu veti mai primii absolut nici un telefon inapoi. De ce? Simplu! Un agent ce ofera servicii profesioniste si doreste sa faca performanta pentru sine si clientii sai, nu are timp sa va prezinte 100 de oferte, pentru ca poate nici una nu va este pe plac. Fapt cu posibilitate mare, tinand cont ca nici dumneavoastra nu stiti ce doriti! Solutia: va asteptam la noi la sediul Neagu Imobiliare Pitesti pe str Teilor nr 49, camera 32, sa discutam. Fara nici o obligatie din partea dumneavoastra. Impreuna, va putem ajuta sa stabiliti anumite criterii principale, si unde se pot face compromisuri.

2. Stiti cat costa?

In momentul in care ati inceput sa va cautati o noua casa, trebuie sa va cunoasteti bugetul. Bugetul de confort (suma pe care o puteti da si sa va simtiti multumit ca ati facut o afacere buna) si bugetul maxim (in cazul in care gasiti ceva care sa va placa enorm, iar vanzatorul negociaza dur).

De asemenea, trebuie sa luati in calcul si taxele conexe (comisioane credite, taxe notariale, cost evaluari, comision agentie, etc). Mai multe detalii gasiti pe pagina noastra http://www.neaguimobiliare.ro/cat-ma-costa

3. Stiu ce cumpar?

Un ambalaj atragator poate sa vand un produs slab. Incercati sa fiti cu capul-pe-umeri atunci cand vizionati un imobil. Filtrati cat mai obiectiv tot ceea ce vedeti si auziti la intalnire. Daca ceva vi se pare suspect, inseamna ca asa este. Este fapt acceptat ca intuitia si subconstientul sunt cei mai buni aliati ai fiecaruia dintre noi.

Chiar daca pare locuinta perfecta, doar un expert cu experienta poate evalua calitatea constructiei din punct de vedere fizic, un evaluator va poate indruma cu privire la adevarata valoare de piata, iar un broker imobiliar acreditat ABI va poate face o analiza completa asupra unor optiuni suplimentare de vizionat. Expertii Neagu Imobiliare sunt acreditati de cele mai prestigioase asociatii de profil din Romania, ANEVAR (Asociatia Evaluatorilor din Romania) si ABI (Asociatia Brokerilor Imobiliari din Romania). In cazul in care sunteti clientul nostru, va asiguram aceste servicii drept standard.

4. Trebuiesc verificate documentele imobilului. Dar stiti cum ?

In cazul in care nu sunteti jurist, sau nu ati avut tangente cu domenii conexe (avocati, notari, evaluatori, banci, etc), cel putin verificati daca numele si datele de identificare din Contractul de vanzare-cumparare autentificat de un notar public coincid cu cele din cartile de identitate ale vanzatorilor. Mai departe cade in sarcina notarului.

Echipa noastra are experienta in domeniul tranzactiilor imobiliare si garantiilor bancare, astfel ca va putem da un prim feed-back referitor la documentele de proprietate. Mai multe detalii aici: http://www.neaguimobiliare.ro/documentatie-tranzactii

GRESELI des intalnite in procesul de cumparare

1. Să credeti ca va puteti descurca singur

Nu se refera la faptul ca sunteti singur, necasatorit, ci la faptul ca dumneavoastra considerati ca puteti analiza si controla absolut toate informatiile. Mania „stiu eu mai bine”. Mare grija, aici discutam de sume de zeci de mii de euro. Solicitati ajutorul de la inceput, si mai bine evitati decat sa reparati. Veti avea nevoie de: creditor, notar, broker imobiliar ABI din Pitesti inspector asigurator, expert evaluator ANEVAR, cât şi referinţe şi sfaturi de la prieteni şi familie. Cereti ajutorul mai devreme în procesul de cumpărare, nu când e prea târziu.

2. Să cumparati primul imobil vizionat

Poate sau nu sa fie o greseala. Nu este greseala atunci cand v-ati facut temele foarte bine, si cunoasteti exact ce anume cautati. Daca l-ati gasit de la prima vizionare, ori aveti noroc, ori brokerul imobiliar ABI este unul exceptional, care a stiut sa filtreze tot ceea ce i-ati transmis si v-a gasit casa ideala!

Este o greseala daca nu reusiti sa intocmiti o lista cat mai concreta (Atentie! Nu concisa!) cu ceea ce doriti. O astfel de lista expertii nostri intocmesc in timpul primelor discutii cu potentialii clienti veniti la sediul agentiei Neagu Imobiliare din Pitesti str Teilor nr 49 camera 32.

3. Sa nu cumparati daca ati gasit ceea ce cautati

Aici avem exact opusul de la pct. 2. Exista persoane care tot timpul considera ca vor gasi altceva mai bun. Chiar daca probabil casa in care se afla cand iau aceasta decizie de a mai cauta indeplineste o bune parte din criteriile de cautare.

Sa aveti alaturi de dumneavoastra la vizionare un broker imobiliar ABI este de nepretuit in astfel de momente. Daca stim ca acela este imobilul cautat, va vom sublinia acest adevar de cateva ori, sa ne asiguram ca ati inteles.

4. Sa dati avans prin antecontract, si sa nu aveti o sursa de finantare concreta

Cea mai des intalnita sursa de finantare este creditul bancar Prima Casa. Având un credit pre-aprobat, înseamnă că un creditor a verificat deja situaţia financiară şi este de acord să va ofere un credit imobiliar sau ipotecar ce presupune o rată lunară. In cazul in care antecontractul ajunge la scadenta si nu aveti diferenta de bani, pierdeti avansul. Care de obicei este de mii de euro. Pasii de urmat cand achizitionati prin credit bancar pot fi multi si ostenitori. Lasati in seama echipei Neagu Imobiliare Pitesti tot stresul si toate drumurile si eforturile ce le presupune un astfel de dosar. Noi stim ce avem de facut si va ajutam cu mare placere.

5. Să va bazati pe acorduri făcute verbal

Acordurile verbale palesc in fata celor facute in scris, daca se ajunge la litigiu. Daca ati cazut de acord, de exemplu, sa primiti imobilul mobilat, pentru suma inscrisa in antecontract / contract, cel mai bine este sa treceti la Alte clauze si acest aspect. De la prima discutie „de principu” pana la predarea efectiva a imobilului, multe se pot intampla. Colaborati cu noi si veti avea parte de sfaturi si suport oricand vom observa o „bresa” in apararea dumneavoastra.

.