fbpx

Astazi mergem mai departe cu educatia privitor la termenii utilizati in piata imobiliara. Trebuie neaparat sa aducem lumina si in cazul tipurilor de suprafata, deoarece foarte multi utilizatori ai platformelor de anunturi imobiliare gratuite (de exemplu www.imobiliarus.ro) nu stiu cum sa completeze in mod corect campurile descriptive ale unui apartament sau casa de vanzare (in Pitesti sau de oriunde din tara, site-ul utilizat drept exemplu, www.imobiliarus.ro, fiind un site de anunturi imobiliare gratuite pe plan national). Astfel, haideti sa detaliem putin fiecare tip de “suprafata”.

  1. Suprafata Utila = este suma tuturor suprafetelor utile ale locuintei (masurata la interiorul peretilor), respectiv: camere de locuit (living si dormitoare), bucatarii, bai, holuri, spatii de depozitare (camara, debara). In aceasta “suprafata utila” nu este considerata si suprafata balcoanelor sau a logiilor.
  2. Suprafata Totala = Suprafata utila + Suprafata Balcoane si Logii.
  • 3. Suprafata Construita = suprafata masurata la exteriorul peretilor. Tinand cont de faptul ca multi pereti exterior ai unui apartament de vanzare se afla inauntrul apartamentului vecinului, acest tip de suprafata este unul prea putin practice de utilizat in cadrul anunturilor imobiliare gratuite de pe www.imobiliarus.ro. Ca o “regula nescrisa”, Suprafata Utila de obicei reprezinta ~75%-80% din Suprafata Construita in cazul apartamentelor din blocuri.

In cazul caselor independente, Suprafata Construita reprezinta suprafata masurata la exteriorul peretilor la nivelul Parterului.

  • 4. Suprafata Desfasurata = suma Suprafetelor Construite pe fiecare nivel (la exteriorul peretilor). In cazul unei case de tip Parter, Suprafata Desfasurata se identifica cu Suprafata Construita.
  • 5. Suprafata teren = suprafata intregului teren, considerat liber de constructii.
  • 6. Suprafata curte = suprafata terenului – Suprafata Construita a constructiilor existente pe acesta.

Astfel, putem sa gasim urmatorul anunt: “COMISION 0% – De Vanzare Casa in Pitesti, S+P+1E (subsol+parter+etaj 1), cu o Suprafata construita (la sol, la parter) de 133 mp, Suprafata desfasurata (construita la parter + construita la etaj) de 237 mp, Suprafata utila (utila parter + utila etaj) de 185 mp, pe un teren (considerat liber) de 1553 mp cu front stradal (latimea la strada de acces) de 30 m. Casa este construita in anul 2020 si beneficiaza de racorduri functionale la toate utilitatile uzuale: apa-canal, gaz, curent. Pret negociabil

        Atentie! Mare grija la anunturile de vanzare apartamente unde pretul este stabilit cu ajutorul criteriului euro / mp! De obicei vanzatorii considera acest pret calculat la Suprafata Construita, iar cumparatorii isi calculeaza pretul la Suprafata Utila. La un apartament de 65 mp Suprafata Construita si 52 mp Suprafata Utila, si un cost de 1.000 euro / mp, discutam de o diferenta de 13.000 euro!!!

SUCCES TUTUROR! Vanzare rapida!


Leave a Reply