fbpx

Se observa in ultima vreme o multitudine de informatii utilizate in mod eronat, in scop manipulativ vadit din punct de vedere al marketingului, sau poate doar in mod inconstient datorita unei pregatiri precare in domeniul imobiliar a noilor “experti” aparuti in piata, in cadrul multor agentii imobiliare din Pitesti. Ca o paranteza la cele de mai sus, va transcriu aici definitia cuvantului “Expert” conform www.dexonline.ro:  EXPÉRT, -Ă, experți, -te, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. (Adesea adjectival) Persoană care posedă cunoștințe temeinice și experiență într-un anumit domeniu; specialist de mare clasă.  Spec. Persoană competentă într-un anumit domeniu, numită de un organ de stat sau de părțile interesate pentru a face o expertiză.

Scopul prezentului articol nu este acela de a denigra vreuna dintre persoanele care s-ar putea simti vizate (subliniez faptul ca nu aceasta este intentia mea – desi noi, cei cu vechime si experienta in piata imobiliara din Pitesti ne simtim lezati de diluarea si transpunerea termenului de „expert” intr-o lumina ce deprofesionalizeaza cuvantul si omul), ci de a educa si ajuta noii colegi de breasla cu informatii pertinente si corecte.

Astazi doresc sa aduc lumina in ceea ce priveste segmentul de piata „apartamente de vanzare in Pitesti”, si, mai concret, modul de segmentare a acestora in functie de compartimentarea interioara (lasand la o parte suprafata, confortul, subdomeniul din fiecare divizare). Astfel ca, in cadrul apartamentelor, un agent imobiliar din Pitesti ar putea sa intalneasca urmatoarele compartimentari:

  • Apartament decomandat
  • Apartament semidecomandat
  • Apartament nedecomandat

Sa le detaliem, pe fiecare:

  1. Atunci cand vedem in cadrul unui anunt de vanzare apartament in Pitesti cuvantul „decomandat”, un profesionist ar descrie un apartament ce are un hol lung la intrare, iar din acest hol se realizeaza intrarea in fiecare din toate celelalte camere, indiferent ca discutam de apartament 2 camere in Pitesti de vanzare, cu 3 camere, sau chiar despre garsoniere. Din acest hol avem accesul si catre bucatarie si baie. Va expunem mai jos un exemplu de Apartament 3 camere decomandat de vanzare in Pitesti:
  • Daca identificam un anunt „De vanzare apartament semidecomandat in Pitesti”, atunci agentul imobiliar (sau chiar vanzatorul, de multe ori direct proprietar fiind), doreste sa descrie un imobil ce are urmatoarea compartimentare interioara: la intrarea din scara blocului pasim intr-un hol initial. Din acesta putem avea acces catre bucatarie, un dormitor sa zicem (in cadrul apartamentelor cu 3 camere semidecomandate din Pitesti) si in sufragerie (mai nou cunoscute si sub denumirea de „camera de zi” sau „living”). De aici, din sufragerie sa trece intr-un alt hol mai mic, secundar, ce face legatura cu al doilea dormitor si baia. In cazul apartamentelor cu 2 camere de tip semidecomandat, dormitorul din primul hol lipseste. Pentru o intelegere temeinica a acestui tip de apartament, aveti mai jos un exemplu vizual:
  • De cele mai multe ori nu vom vedea un anunt cu descriere „De vanzare Apartament 2 camere Pitesti nedecomandat”. De ce? Pentru ca nu este atractiv. Astfel ca multi intermediari vor utiliza in schimb termenul „semidecomandat” pentru a deforma „putin” adevarul. Care este totusi diferenta intre „semidecomandat” si „decomandat”? Lipsa holului secundar. Din sufragerie se face accesul in mod direct in dormitorul alipit. Acest tip de compartimentare se intalneste in peste 90% din apartamentele din Pitesti la cele confort 2 (suprafata mult mai mica – la un apartament de 2 camere, suprafata utila la semidecomandat confort 1 este de aproximativ 45 mp, iar la nedecomandat confort 2 este de 38 mp). Asa cum am zis, exista si exceptii, fiind si cateva modele de apartamente confort 1 nedecomandat. Mai jos Releveul unui apartament 2 camere din Pitesti, ce are compartimentarea „nedecomandat”:

Mai exista si tipul „Circular”, unde accesul in unele camere se poate face atat din holul secundar cat si din alta camera, si cel „American” unde bucataria este parte din living, de tip open-space. Totusi, pentru simplitate, ramanem la cele 3 categorii deja descrise.

Concluzia: diferenta majora si criteriul principal este accesul in camere. Daca se face dintr-un singur hol in toate, discutam de un apartament decomandat de vanzare in Pitesti. Daca se trece prin sufragerie in alt hol, discutam de un apartament semidecomandat de vanzare in Pitesti. Daca trecerea se face direct din sufragerie in dormitor, discutam de un apartament nedecomandat de vanzare in Pitesti.

Data viitoare, despre suprafete si tipurile de confort!

SUCCES TUTUROR! Vanzare rapida!


Leave a Reply