Important: You need to install Option Tree and Breadcrumb NavXT plugins for this theme. Please read documentation for more help.

evaluare imobiliara bancara anevar arges azura advanced consultingStimate doamne, Stimati domni,

va anuntam pe aceast cale faptul ca Ordonanta de Urgenta OUG 52 /2016 a fost aprobata si publicata in Monitorul Oficial, ceea ce inseamna ca trebuie aplicata!

OUG Nr.52 din 14.09.2016, privind contractele de credit oferite consumatorilor pentru bunuri imobile, precum şi pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 50/2010 privind contractele de credit pentru consumatori.
ACT EMIS DE: Guvernul Romaniei; ACT PUBLICAT ÎN MONITORUL OFICIAL NR. 727 din 20 septembrie 2016

Astfel, la Articolul 83, este specificat faptul ca orice client care se adreseaza unei banci si aplica pentru un credit cu ipoteca imobiliara, are DREPTUL legal de a refuza evaluatorul impus in mod imoral de catre institutia financiara pentru realizarea raportului de evaluare. De obicei, de la acest flux de lucru, porneau nenumarate discutii si incertitudini, evaluatorul fiind „prins intre ciocan-si-nicovala”, existand multe cazuri in care clientul se considera nedreptatit de evaluarea realizata (chiar daca aceasta era realizata in conformitate cu Standardele de Evaluare ANEVAR). Astfel, se corecteaza o nedreptate impamantenita de ani de zile, indreptata catre consumatori si expertii evaluatori autorizati ANEVAR care nu erau inscrisi pe listele respectivelor banci (lista de evaluatori agreati). Acum aveti DREPTUL sa ne alegeti pentru efectuarea rapoartelor de evaluare imobiliara ANEVAR pentru judetul Arges (Pitesti, Curtea de Arges, Campulung Muscel, Mioveni, Costesti, Topoloveni, etc) si judetele limitrofe. Societatea sub care intocmim rapoartele de evaluare certificate ANEVAR este Azura Advanced Consulting SRL, membru corporativ ANEVAR cu Autorizatia 0497, are recunoscut sistemul de management al calitatii ISO 9001:2008, iar administratorul acesteia, Ciprian Neagu este membru titular ANEVAR pe specializarile EPI (evaluarea proprietatilor imobiliare) si EBM (evaluarea bunurilor mobile) recunoscut cu legitimatia 14550 valabila pentru 2016.

Pentru mai multe detalii, va rugam accesati www.azura.consulting, www.azuraconsulting.ro, sau asteptam solicitarile dumneavoastra direct pe office@azura.consulting / office@azuraconsulting.ro, 0732. 440 773 / 0799. 078 078

Extras din OUG 52 / 2016:

Articolul 83

(1) Consumatorul are dreptul să aleagă dacă evaluarea este realizată de un evaluator angajat/remunerat de creditor sau este realizată de un alt evaluator.

(2) În cazul în care consumatorul decide ca evaluarea să fie realizată de un evaluator ce nu este angajat/remunerat de creditor, consumatorul are dreptul să aleagă între un evaluator dintr-o listă propusă de creditor de cel puţin 15 evaluatori şi orice alt evaluator autorizat, membru al Asociaţiei Naţionale a Evaluatorilor Autorizaţi din România.

(3) În situaţia prevăzută la alin. (2), evaluarea se realizează în baza unui contract de prestări servicii de evaluare încheiat cu consumatorul.

(4) În cazul în care creditorii solicită un raport standard de evaluare, aceştia comunică evaluatorului ales de consumator formatul standard, fără întârziere nejustificată.

(5) Creditorul informează consumatorii, în scris, odată cu înmânarea FEIS, cu privire la drepturile prevăzute la alin. (1)-(4).

evaluare imobiliara bancara anevar arges azura advanced consulting alpha bank leumi bcr brd procredit ing banca romaneasca garanti otp raiffeisen


Leave a Reply