fbpx

Metodologia de calcul pentru Valoarea de Impozitare a Cladirilor este cuprinsa in cadrul Standardului de Evaluare ANEVAR – GEV 500 „Determinarea Valorii Impozabile a Cladirilor” . Stadardul de evaluare il puteti descarca de pe site-ul ANEVAR, www.anevar.ro

Conform acestui Standard: Valoarea impozabilă nu reprezintă „valoarea de piaţă” sau „valoarea justă” definite ca tipuri ale valorii în standardele de evaluare în vigoare, respectiv în legislația română privind reglementările contabile conforme cu directivele europene sau alte reglementări contabile specifice şi în Standardele Internaţionale de Audit.

Calculul este unul „matematic”, inmultindu-se costul de edificare de nou in prezent al cladirii de evaluat (euro/mp), cu suprafata desfasurata a cladirii (mp), si apoi cu uzura fizica determinata in cadrul Standardului (%).

Astfel rezulta Valoarea de Impozitare a cladirilor calculata de catre un Evaluator Autorizat ANEVAR EPI. Acestei valori inspectorii din biroul de Taxe si Impozite din cadrul Primariei ii vor calcula o cota de impozitare intre 0.2% si 1.3%. Pentru municipiul Pitesti, conform HCL, in anul 2020 cota de impozitare pentru cladirile nerezidentiale aflate in proprietatea persoanelor juridice (firme, societati, institutii, etc) este de 1.3%.

Daca aveti nevoie de ajutor pentru Stabilirea Valorii de Impozitare a Cladirilor in anul 2020, asteptam solicitarile dumneavoastra la adresa de email office@neaguimobiliare.ro

In cazul in care aveti nevoie de evaluarea unui apartament pentru Vanzare sau Cumparare, va puteti adresa direct online colegilor de la www.evaluari.online, primul portal de evaluari imobiliare online din Romania!
https://www.evaluari.online/despre


Leave a Reply